Filters

Lesmethodes Piano

Er zijn in de afgelopen jaren ook veel lesmethodes bijgekomen die goed aansluiten bij het leervermogen van kinderen. Populaire lesmethodes van nu zijn Alfreds Basic Piano Library, Hal Leonard Pianomethode, Bijdehandjes en Toets en spel.

Noten leren lezen

Als je een muziekinstrument wilt leren spelen is het van belang dat je noten kan lezen. Zonder het lezen van noten kan je namelijk geen muziek spelen! Daarom is de eerste stap naar het spelen van een instrument het leren lezen van noten, wat de basis vormt voor de rest van je muzikale weg.

Akkoorden en Toonladders

Nadat je noten hebt leren lezen is het handig om ook de toonladders en akkoorden te leren spelen. Alle muziek is namelijk opgebouwd uit akkoorden en toonladders zijn hier de basis van. Je gaat er de rest van je leven profijt van hebben als je dit al vroeg leert en je zult zien dat hiermee veel stukken en liedjes makkelijker te spelen zijn.

Muziektheorie

Voor je muzikale ontwikkeling kan het erg handig zijn om de theorie achter de praktijk te leren. Hierom is muziektheorie erg handig. Als je weet hoe een toonladder wordt gevormd, wat de toonsoorten zijn, wat een interval is, enzovoorts, snap je de muziek meer en ook hoe een stuk in elkaar zit. Je zult merken dat het loont!

Gehoortraining

Gehoortraining is ongeveer het benoemen en uitschrijven van muziek geheel alleen op basis van je gehoor. Dit kan je ook weer helpen bij het spelen van muziekstukken, maar ook bij improvisatie. Hoewel gehoortraining misschien niet iets heel groots lijkt kan het je enorm verder helpen, helemaal als je zelf muziek wil schrijven, wil bewerken of wil improviseren.