Houtblazers

Hier vind je de bladmuziek voor het toets instrument dat het beste bij jou past. En of het nu om de blokfluit, saxofoon, klarinet of  hobo gaat. Of dat je juist opzoek bent naar een speciale componist of serie? Lesmateriaal voor beginners of stukken voor meer gevorderden.

Componisten

houtblazers

Mozart

Toetsen

Beethoven

koperblazers

Chopin

gitaar

Schumann

strijkers

Rachmaninov

slagwerk

Bartôk

Serie

Lesmateriaal

Bladmuziek voor houtblazers

Kinderen die geïnteresseerd zijn in muziek en een muziekinstrument willen leren bespelen, beginnen meestal met de blokfluit. Een houtblazer die in verschillende variaties voorkomt. Op Bladmuziekplus vindt u bladmuziek voor al deze verschillende blokfluiten en andere houtblazers. Niet alleen voor kinderen, maar ook voor ouderen. In ons grote aanbod bladmuziek dat regelmatig wordt bijgevuld vindt elke muzikant wat hij ziet.

Bladmuziek voor de blokfluit en andere houtblazers

Houtblazers worden ook wel aangesproken met “het hout”. Deze categorie bestaat uit verschillende instrumenten, maar niet alle houtblazers zijn hout gemaakt. De saxofoon valt bijvoorbeeld ook onder de houtblazers, terwijl dit instrument van metaal is gemaakt. Ook zijn er blokfluiten die van kunststof zijn gemaakt en is de moderne dwarsfluit niet van hout gemaakt. De indeling wordt bepaald door de wijze waarop de toon wordt gevormd en niet door het materiaal zelf.

Naast de eerder genoemde houtblazers verkopen wij ook bladmuziek voor de hobo, klarinet en fagot. Kijk bij de verschillende instrumenten om de juiste bladmuziek te vinden.

Houtblazers in symfonieorkesten

In elk traditioneel symfonieorkest zitten naast de strijkers, koperblazers en het slagwerk, twee fluiten, twee hobo’s, twee klarinetten en twee fagotten. Maar een symfonieorkest kan ook enkel uit houtblazers bestaan. Voor al deze verschillende bezettingen vindt u in onze webshop de bijbehorende bladmuziek.

Bestellen en Bezorgen Bladmuziek

De aanschaf van bladmuziek is makkelijker dan je denkt. Bij Bladmuziekplus.nl bestel je je bladmuziek online of telefonisch. Boven de 20 euro? Gratis levering.